sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tri kurssin päätös

1.7.2012 Vantaa Kuusijärvi sprinttimatka 750m/20km/5km

Sitten se aamu koitti, kurssi oli takana ja sen päättävä kisa edessä. Kisa kamat autoon ja keula kohti Vantaan kuusijärviä. Koska kyseessä oli ensimmäinen oikea triathlon kisa niin pääpyörällä siellä oltiin etsimässä mihin pitää mennä ja missä ilmoittua yms. Kun kaikki viralliset alkutoimet olivat suoritettu niin oli aika rauhoittua odottamaan kisan alkua.
Aika kului muiden kisoja seuraillen ja kohta se omakin lähtö läheni, joten uutuuden karheaa märkäpukua kiskomaan päälle jonka olin saanut muutamaa viikkoa aikaisemmin joten sitä ehti testailla Kouvolan Käyrälammella ennen tositoimia.
Sitten kuuluikin jo kuulutuksia että startti minun sarjassa lähenee joten suunnaksi lähtö alue ja järveen mars, sillä lähtö tapahtui vedestä.

Kisailijat vedessä odottamassa starttia
Startti on tapahtunut

Kaukaiseen käätöpoijuun vasta rannalla olisi suunta
Uinti oli jännittävä kokemus kun kanssa kilpailijat mätkivät minua minkä kerkesivät lähtö rytinässä. Joten pientä paniikkia taisi alussa olla ja olisiko vettäkin tullut hörpittyä jonkin verran. Kun oli päästy muutama sata metriä porukka alkoi jo hajaantua ja tuli tilaa uida paremmin. Mutta tahti oli silti kova ja kääntöpoijulle päästyäni jouduin hetkeksi vaihtamaan rintauintiin että saisin hengitettyä vähän enemmän ja sitten taas jatkettiin vaparilla mutta aika ajoin jouduin vaihtamaan rinuliin hetkeksi.
Kaiken kaikkiaan uinti sujui kuitenkin hyvin ekaksi avovesiuinniksi kisatilanteessa. Aikaa 750m uintii kului 15min 3sek.
Sitten tultiin vaihtoalueelle ja pyöräily kamat niskaan.




Vaihto sujui hyvin ja pyöräily sai alkaa. Pyöräily oli raskas mutta sekin saatiin suoritettua ajassa 42min 33sek. Verrattuna Utin kisaan vauhti oli huomattavasti hitaampaa. Utti keskinopeus 32,14km/h, Vantaan keskinopeus 28,20km/h.
Pyräilyn jälkeen jälleen vaihtoalueelle ja juoksukamat tällä kertaa päälle ja juoksemaan.



Juoksu sujui oikein hyvin ja hymyssä suin. Mikään paikka ei kramppaillut tai vihotellut joten rentoa menoa oli koko matka. Aikaa siinä meni 24min 45sek.
Siten se maalikin sieltä lopulta tuli ja kokonaisaika oli 1h 22min 15sek ja sijoitus 57/111.

Itsensä voittaneen on helppo olla hengästynyt


Ryhmäkuva triathlon kurssin porukkaa. Kyllä kaikkia nyt hymyilyttää kovasti sillä takana on kuitenkin todella hieno päivä.

Vasemmalta alkaen: Antti Koski, takana välissä Jarkko Kuparinen, edessä Jani Lång, Pia Martiskainen, Vesa Korhonen, Jani Ahola 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti